Återförsäljare av SPECIFIC

Hos oss kan du köpa hund och kattfoder från SPECIFIC™.

Specifics sortiment är brett och omfattar såväl helfoder för den friska hunden/katten, som medicinska foder för att stödja behandling av olika sjukdomar, t ex mag- och tarmproblem, allergi, dålig päls, ledproblem m.m. Även förebyggande foder finns, t ex för att hindra uppkomst av urinsten eller kristaller, samt viktminskningsfoder för att hjälpa överviktiga djur att gå ner till normalvikt.


Vi har oftast alla fodersorter hemma, men då vi har begränsad möjlighet för att lagra fodersäckar så rekommenderar vi att man ringer eller skickar ett sms/mail till oss och undersöker så just ditt djurs foder finns hemma. Finns inte fodret hemma kan vi beställa hem och leveransen brukar ta ca en vecka.

 

Återförsäljare av ProEquo

Forskningen går framåt och ProEquo finns nu i en ny förpackning där bakteriekulturen fått en betydligt längre hållbarhet! Den torra varianten är förpackad i en smidig ask med 15 portionsförp. med 6g aktivt pulver i varje. Produkten har lång hållbarhet vid rumstemperatur och är enkel att hantera. Den är ej smaksatt, så man kan enkelt blanda ner den i övrigt kraftfoder.

ProEquo används främst till hästar med magrelaterade problem där det finns en obalans i tarmfloran som ger diarré och illaluktande träck. Detta kan bero på tvära foderbyten, stressmage, hård träning, långa transporter, miljöombyte, föl som avvänjs eller antibiotikabehandling. Forskning har visat att probiotiska bakterier från en frisk tarmflora kan stimulera immunförsvaret och förhindra att sjukdomsalstrande bakterier etableras. Hästar som har svårt att komma i hull trots adekvat utfodring har i många fall visat sig få ett bättre näringsupptag och därmed ett bättre hull och mer muskler, då de utfodras med ProEquo.

Gårdsveterinärerna är återförsäljare av ProEquo, veterinär Fredric Spång har produkten med sig i bilen, så är han ute i ditt stall passa på att köpa den!

Återförsäljare av Feliway och Adaptil

FELIWAY är en feromonlösning, som är en syntetisk motsvarighet till kattens ansiktsferomon, F3. Detta feromon skapar lugn och trygghet för katten i dess närmiljö. Feromonet avsätts när katten stryker kinden, från hakan till örat mot föremål. Eftersom katten i grunden är ett ensamlevande och revirhävdande djur är doftsignaler (feromoner) ett viktigt redskap i kattens kommunikation med andra katter. Det möjliggör kommunikation katter emellan utan att de behöver mötas. Genom att efterlikna kattens naturliga ansiktsferomoner ökar Feliway känslan av lugn och välbefinnande för katten. Feliway används för att hjälpa och lugna katten, då den ska klara av olika situationer. Feliway förebygger och/eller minskar den stress som katten känner i samband med en förändring i dess miljö. Katten urin- och klösmarkerar inte gärna där det finns ansiktsferomoner.

ADAPTIL produkterna innehåller ett feromon som är en syntetisk motsvarighet till det ”appeasing feromon”  tiken avger från juverområdet efter valpning. Detta feromon (Dog Appeasing Pheromone, DAP) har betydelse för valparnas bindning till tiken och för utvecklingen av valparnas känslomässiga stabilitet. Med DAP knyter valpen starka emotionella band till tiken. Valpen håller sig i hennes närhet och känner trygghet. Denna tidiga grundtrygghet gör att valpen vågar ge sig ut och upptäcka och undersöka sin omgivning. Genom att efterlikna tikens feromoner skapar ADAPTIL produkterna en känsla av naturlig trygghet för såväl valpen som den vuxna hunden. ADAPTIL produkterna kan användas i förebyggande syfte eller i kombination med träning vid redan uppkomna beteendeproblem.

Övriga produkter

Hos oss kan du även köpa medicinska schampon, öronrengöringsmedel, fodertillskott, förbandsmaterial, kragar, klotänger, fästingborttagare m.m. Vi har valt ut de produkter som vi tycker är bra och som håller vad de lovar!