Litet företag med personlig anda

Gårdsveterinärerna är ett litet familjeföretag som startades upp under 2011 av veterinärerna Fredric Spång och Madeleine Karlsson. Deras vision var att möta upp de djurägare som efterfrågade en mer personlig veterinärservice och därmed skapa ett företag som tog realtionen djurägare-djur-veterinär, ett steg längre. Denna grundfilosofi är en röd tråd i allt deras arbete. 

Gårdsveterinärerna är ett företag dit djurägare kan vända sig som söker en veterinär de kan känna sig trygga hos, där de kan få känna att deras djur omsorgsfullt hanteras, undersöks och vårdas. Till oss söker sig många djurägare som har djur som kräver speciella behov, djur som mår bäst av att komma till en och samma veterinär varje gång, där en trygg och tillitsfull relation hinner skapas mellan djuret och veterinären. Gårdsveterinärernas kunder består till största del av djurägare som helt enkelt söker en veterinär som tar sig tid och där ingenting stressas igenom.

 

Vår grundfilosofi är att ge bästa möjliga djursjukvård i varje enskilt fall. Vi eftersträvar att erbjuda bred och kvalificerad djursjukvård samtidigt som vi vill behålla en unik och gemytlig atmosfär. Skulle en situation uppstå där vår kompetens eller utrustning inte räcker till, remitterar vi våra patienter vidare till större kliniker eller djursjukhus med specialistkompetens inom området.

Varmt välkomna att prova oss som din nya veterinär!

Presentation av oss som arbetar hos Gårdsveterinärerna

Leg veterinär Fredric Spång

Leg veterinär Fredric Spång


Fredric är utbildad vid Köpenhamns Universitet, han tog sin examen år 2010. Yrkesmässigt är Fredric främst inriktad på hästmedicin, men hos Gårdsveterinärerna kan man även träffa på honom inne på smådjurskliniken ibland. Akutsjukvård för häst ute i fält är något han tycker är spännande, då han känner att han kan göra mycket på plats vare sig det är en patient som ska vidare till ett djursjukhus eller om den kan stå kvar hemma under rehabiliteringsperioden. Han har ett stort intresse för reproduktion och är vidareutbildad till semin- och stuteriveterinär samt har vidareutbildning gällande ET (embryotransfer) och uppdaterar sig löpande i kurser gällande fölsjukdomar.
Fredric har genomfört delkurs I i hästtandvård vid Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU. Ytterligare ett område som Fredric intresserar sig för är hudproblem och hudutredningar hos häst, ett ämne han också genomfört ett antal kurser i.


Som veterinär är Fredric kompetent och trygg, han är lyhörd och flexibel, en mycket omtyckt veterinär bland våra kunder.

 

Privat har han ett stort intresse för hästar, med inriktning på avel och uppfödning av dressyrhästar. Detta gör att Fredric är väldigt hästvan generellt, men att han även har ett gott handlag när det gäller hantering av föl, unghästar eller hingstar.

När Fredric är ledig, ägnar han gärna tid ihop med sin familj och pysslar på gården med lite av varje samtidigt som han har en spännande ljudbok eller en intressant podd i öronsnäckan.

Leg veterinär Madeleine Karlsson

Leg vet Madeleine Karlsson

 

Madeleine är utbildad vid Köpenhamns Universitet, och tog sin examen år 2010. Yrkesmässigt har Madeleine inriktat sig på smådjur, främst hund och katt. Hon har ett brett intresse inom både internmedicin och kirurgi och när tid finns över uppdaterar hon sig kunskapsmässigt, och genomför de fortutbildningskurser inom smådjursmedicin hon kommer över. Utredningar inom hud, öron och urinvägar är ett intressersant område för Madeleine, då hon får utnyttja sina skickliga lab-kunskaper, men även beteendeproblem är något som hon tycker är spännande och ser som en utmaning att lösa.

 

Madeleine är ambitiös och noggrann, hon är omtyckt bland djurägarna och besitter en stark känsla och förståelse för djuren. På ett naturligt och lättförståeligt sätt förklarar hon hur hon tänker och resonerar i sina utredningar och hon är nogrann med att informera om vilka behandlingsalterantiv som finns i varje enskilt fall.


Privat har även hon ett stort intresse för hästar, hon är en riktig avelsnörd när det gäller stammar och olika blodslinjer. Ihop med Fredric driver hon Modern Horse Breeding, där fokus är uppfödning och försäljning av dressyrhästar. 

Förutom hästintresset tycker Madeleine mycket om heminredning och konstnärligt skapande.