Rosies möhippa!!!!!

I egenskap av Rosies brudtärna, så tillika syster, har jag Madeleine, fått äran att planera hennes möhippa! Som ni alla vet har Rosie och Mathias relativt nyligen fått ett tillskott i form av lille Loa <3 och detta gör att möhippans upplägg fått anpassas efter Rosies nya familjesituation. T ex så tänker jag mig att som småbarnmamma till en liten bebis som ännu inte hunnit skaffa sig några dagliga rutiner, blir en ½ dag ganska lagom.

Så jag har försökt att planera möhippan helt utifrån Rosies önskningar och behov. Jag tror inte att hon uppskattar att vi spökar ut henne och driver runt på stan med diverse pinsamma uppdrag, utan jag tror det viktigaste för Rosie är att ha sina vänner samlade, äta lite gott, göra någon rolig aktivitet och att hon som helhet får en fin och minnesrik dag! <3

När? Då Rosie är en MYCKET uppbokad person, har jag haft vansinnigt svårt att hitta lämpligt datum. Det visade sig till slut att det bara fanns en enda (!) ledig lördag innan bröllopet och det var Lördagen den 30 maj. Så det blir då möhippan går av stapeln, och jag hoppas nu innerligt att så många av er som möjligt kan och vill komma!

Var? Då Rosie själv, samt största andelen av hennes vänner bor i Stockholm och Västerås, så kommer möhippan hållas i VÄSTERÅS.


Dagens program:

 • Vid 12-tiden möter vi alla upp hemma hos Rosie!
 • Efter lite mingel börjar vi möhippan med att äta en smarrig lunch (upplagt som buffé så man tar vad man själv tycker om). Beroende på väder avnjuts lunchen ute i ett soligt närbeläget grönområde, eller så får vi trycka ihop oss hemma hos Rosie om vädret inte är på vår sida. Under lunchen genomför vi lite aktiviter för Rosie som går ut på att vi alla lär känna bruden bättre men också får veta lite mer om varandra och vilken relation vi har till Rosie!
 • Sen är planen att vi ska göra en FOTOKALENDER till Rosie. Upplägget är att varje inbjuden vän ska ansvara för en av kalendermånaderna och ha ordnat en outfit till bruden som passar med kalendermånaden; hon ska kläs på, sminkas och hårfixas samt bära eller närvara med eventuell accessoar. Någon ansvarar för fotograferingen, gärna en person som är lite haj på bildredigering och kan fixa till bilderna proffsigt. Tanken är att kalendern ska vara rolig att ha både för Rosie och Mathias, vi väljer själva om vi vill ha den lite sexig och ”hot” eller mer barn- och familjevänlig... ;) Varje "månad" kommer ha begränsat med tid från påklädning till plåtning (ca10min), så att vi hinner med alla 12. Loa gullar och vyssar vi andra med under tiden och Rosie får pausa och amma när det behövs! Till fotoshoten kommer det finnas lite mumsigt tilltugg!
 • Vi åker tillbaka till Rosie och håller en hemmaprovning av choklad! För 90kr/pers får vi ett chokladprovningskit från Mälarchocolaterie innehållande instruktioner för provning av 7 olika sorters choklad och 3 olika sorters praliner.
 • Slutligen avslutar vi kvällen med en middag ute på en mysig restaurang i Västerås. Mitt förslag är att vi som kommer ha små bebisar med oss under dagen nu lämnar över dessa till sina pappor så att Rosie kan få ha lite skön egen-tid ett par timmar med sina vänner! Under middagen finns utrymme för valfri aktivitet, kom gärna med idéer och förslag! :)


Möhippeväninnor, jag behöver er hjälp för att få ihop denna dag!!

Då jag själv kommer från Falkenberg och inte har någon som helst koll på Västerås och dess utbud, skulle jag behöva hjälp med att ni ger mig tips och hjälper mig att ordna med följande:
 • Mysigt grönområde där vi kan avnjuta vår lunch, bör vara relativt i närheten av där Rosie och Mathias bor.
 • Fotograf. Har vi kanske en fotograf mitt i bland oss?! Eller har någon av er en vän eller bekant som är duktig på att ta kort och arbeta med bilder som skulle vilja ställa upp för oss och plåta Rosie så vi kan få gjort en proffsig fotokalender? Det behöver absolut inte vara ett proffs, men kanske någon som i allafall har fotografering som ett intresse och är duktigare på ljussättning etc än gemeneman..?
 • Lokal / Studio. Har någon av er tillgång till en lokal eller liknade där det finns möjlighet för oss att göra fotokalendern? Och där vi alla kan få plats att ”hänga” ett par timmar med Rosie, med varandra och ha med små bebisar.
 • En mysig restaurang vi kan gå till på kvällen! Vilken och var?

Så snälla, kom med era förslag så vi tillsammans gör den här dagen så bra som möjligt för Rosie!!

Jag vill gärna att eventuella allergier meddelas mig så snart som möjligt!

Och slutligen: OSA senast 1 maj ifall ni kan komma eller inte. Ni kan använda kommentarsfältet här nedan, PM via min facebook, mejla, skicka sms eller ringa mig, vad som helst! :)

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

 • Laura » Sista inlägget!!!:  ”Jag vill uttrycka mitt uppriktiga tack till Maria Kartarzy för att hon hjälpte m..”

 • Viveka » Sista inlägget!!!:  ”FAntastiskt ordnat Madde! En stor eloge till dig. Vi har 7 svarta paraplyer, t..”

 • Viveka » MENY:  ”Jag hänger på majoriteten. Allt ser gott ut. ”

 • Jessica » MENY:  ”Är flanksteken svensk, Rosie föredrar ju svensk kött. Spelar inte så stor roll f..”

 • Malin Westholm » MENY:  ”Jag lägger min röst på a la carte menyn!”

Bloggarkiv